Indische eetcultuur: geschiedenis (2)
Indische eetcultuur aflevering 2 in Webdagboek begint met de geschiedenis van een aantal Bataviase boekhandelaren in de aanloop naar de publicatie van het oudst bekende kookboek in het Maleis: Kitab
Indische eetcultuur aflevering 2 in Webdagboek begint met de geschiedenis van een aantal Bataviase boekhandelaren in de aanloop naar de publicatie van het oudst bekende kookboek in het Maleis: Kitab
Van manuscript naar kookboek In deze eerste aflevering van Indische eetcultuur worden achttiende-eeuwse Indische kookschriften met recepten en aantekeningen van Bataviase vrouwen besproken. Ze waren de echtgenotes of dochters van
Immaterieel erfgoed ‘Indisch koken en de Indische rijsttafeltraditie en ‘Het slurpen van de papeda’ presenteren samen op 19 augustus 2023 ín het Openluchtmuseum het programma ‘Aan tafel!’
Op 5 mei 2023 was het honderd jaar geleden dat het toenmalige Staatsbedrijf der Posterijen en Telegrafie (P & T) in Nederlands-Indië de eerste draadloze transoceanische telegrafieverbinding tussen Radio Malabar
Op 12 november 2022 is het borgingsplan Indisch koken en de Indische rijsttafeltraditie in de Inventaris Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland bijgeschreven. Het was die dag dubbel feest: het Kenniscentrum Immaterieel
Deze blog over de Indische pers geeft een overzicht van de kranten die tijdens de VOC en in Nederlands-Indië zijn verschenen. De informatie in deze blog is tegelijkertijd achtergrondinformatie bij
De Stichting Muhabbat en de Stichting Indisch Erfgoed hebben in augustus 2022 het programma Moluks & Indisch 2.0 samengesteld.
Moluks en Indisch 2.0 wordt gelijktijdig gehouden met de reizende tentoonstelling In twee werelden: 70 jaar Molukkers in Nederland die bij CODA Apeldoorn is te zien.
Hoe verging het de Javanen in Suriname historisch en sociaal gezien? Kregen hun ervaringen en belevenissen een weerslag in de literatuur, onderzoeksverslagen of werkgroepen? Deze en andere vragen werden op 20 maart 2022 tijdens de Themazondag Surinaamse Javanen op Bronbeek.
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. De cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals herkenning wanneer u naar onze site terugkeert en biedt ons informatie welke informatie u interessant en nuttig vindt.
De strikt noodzakelijke cookieis worden altijd ingeschakeld, zodat we je voorkeur voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat je ieder keer wanneer je onze site bezoekt de cookies weer moet in of uitschakelen.
Meer informatie lees je op Privacybeleid