Indische eetcultuur deel 2
Indische eetcultuur aflevering 2 in Webdagboek begint met de geschiedenis van een aantal Bataviase uitgevers en boekhandelaren en uitgevers in de aanloop naar de publicatie van het oudst bekende kookboek
Indische eetcultuur aflevering 2 in Webdagboek begint met de geschiedenis van een aantal Bataviase uitgevers en boekhandelaren en uitgevers in de aanloop naar de publicatie van het oudst bekende kookboek
Van manuscript naar kookboek Wat kan je verwachten in Indische eetcultuur deel 1 en de volgende blogs over de Indische eetcultuur? In Indische eetcultuur deel 1 worden achttiende-eeuwse Indische kookschriften
Immaterieel erfgoed ‘Indisch koken en de Indische rijsttafeltraditie en ‘Het slurpen van de papeda’ presenteren samen op 19 augustus 2023 ín het Openluchtmuseum het programma ‘Aan tafel!’
Op 5 mei 2023 was het honderd jaar geleden dat het toenmalige Staatsbedrijf der Posterijen en Telegrafie (P & T) in Nederlands-Indië de eerste draadloze transoceanische telegrafieverbinding tussen Radio Malabar
Indisch koken en de Indische rijsttafeltraditie hebben hun oorsprong in voormalig Nederlands-Indië. Bij Indisch koken worden diverse gerechten bereid. Zoals vlees (bijvoorbeeld rendang), vis (ikan pedis), tahoe (tahoe ketjap), ei
Deze blog over de Indische pers geeft een overzicht van de kranten die tijdens de VOC en in Nederlands-Indië zijn verschenen. De informatie in deze blog is tegelijkertijd achtergrondinformatie bij
De Stichting Muhabbat en de Stichting Indisch Erfgoed hebben in augustus 2022 het programma Moluks & Indisch 2.0 samengesteld.
Moluks en Indisch 2.0 wordt gelijktijdig gehouden met de reizende tentoonstelling In twee werelden: 70 jaar Molukkers in Nederland die bij CODA Apeldoorn is te zien.
Hoe verging het de Javanen in Suriname historisch en sociaal gezien? Kregen hun ervaringen en belevenissen een weerslag in de literatuur, onderzoeksverslagen of werkgroepen? Deze en andere vragen werden op 20 maart 2022 tijdens de Themazondag Surinaamse Javanen op Bronbeek.
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. De cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals herkenning wanneer u naar onze site terugkeert en biedt ons informatie welke informatie u interessant en nuttig vindt.
De strikt noodzakelijke cookieis worden altijd ingeschakeld, zodat we je voorkeur voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat je ieder keer wanneer je onze site bezoekt de cookies weer moet in of uitschakelen.
Meer informatie lees je op Privacybeleid